søndag 28. desember 2008

På tur i tåka.

Her har det vært tåke i dagevis og det er såå vakkert ute med langt rim på buskene. Dette her er bilder fra en tur i tåka 2.dag jul.






Til slutt gikk ferden igjennom trollskogen.. ...og så var vi hjemme igjen.

tirsdag 16. desember 2008

Hjemmelagde julegaver



Håndkler med monogram.

Forkler med og uten navn.


Kjøkkenhåndkler med momogram.

Putetrekk med monogram.

Spiselige julegaver som marsipan, sjokoladetrøffel og tjukklefse.
2 små piker fikk hver sin prinsessepute
Julegrytekluter til en venninne og et sett til kjøkkenet vårt.

Byvandring i Bergen




Jeg er for tiden innlosjert på Haukeland og i dag hadde jeg ingen avtaler med noen leger eller sykepleiere så da var det veldig forlokkende og gå en tur ned i sentrum og shoppe litt. På veien ned gikk jeg forbi mye vakkert og jeg måtte selvfølgelig ta noen bilder siden jeg alltid bærer med meg kamera.
Englene på Galleriet var ganske flotte.
Damen på bildet har hetten godt snørt sammen på regnfrakken og lange støvler og slik burde vel jeg ha kledd meg og så hadde jeg ikke blitt så våt. Men regnfrakk har jeg ikke for det trenger vi sjelden på Hadeland. Det var mye vind i dag som etterhvert tok godt tak i mine mange og store handleposer.

I morgen er det behandlingsdag og ingen bytur.

mandag 15. desember 2008

Juleforberedelser

Vi har bakt julekake. Mange!

Ristoppene er i boks!

Vi har hatt en aktiv førjulstid i huset. Jeg synes det er veldig gøy å lage ting selv til jul og unga synes det er minst like artig som meg. Søndag trillet vi ut marsipan som vi hadde laget dagen før. Noe med rosa farge og noe med cognacsmak og noen med sjoklade og nøtter. Namnam.

Vi har også laget sjokoladetrøffel med cognacsmak, pepperkaker og pepperkakehus,sokkerstjerner og bringebærhjerter og litt til... :-)

Lørdagmorgen lagde vi også lussekatter, selvsagt. Senere på dagen var frøkna med i Luciafeiring sammen med barnehagen og på kvelden var hu Lucia på Luciakonserten til koret som jeg er med i.

Lørdag brygget vi også tomtebrygg som vi tappet på flaske i går.

Torsdag stekte jeg kjøttkaker og kjøttpudding. I kjøttpuddingen hadde jeg purre og gul, orange og rød paprika. Kjøttpuddingen er veldig god på lefse og med litt sennep på.